Agents Of Mayhem

Agents of Mayhem

Jag är ett otroligt stort fan av spel serien Saint’s Row. När jag insåg att det inte skulle komma en uppföljare till Saint’s Row IV så vart jag oerhört besviken. Men sedan fick jag upp ögonen för Agents of Mayhem, som jag först inte förstod hade lite koppling till just Saint’s Row.

Desto mer jag såg från spelet desto mer taggad blev jag. Sedan fick jag äntligen sätta tänderna i det, och jag blev kär direkt, precis som jag blev med Saint’s Row.

Agents Of Mayhem, Halmstad Playstation

Agents of Mayhem levererar action från början till slut.

Spelet

Agents of Mayhem tar lite små delar från SR och skapar något helt nytt. Dels är det nu ett spel i tecknad stil vi spelar, och det var något jag först var skeptisk till. Men jag lyckades skapa tycke för det ganska direkt. Humorn som gjorde SR till det underbara spel det var finns kvar även här, mysiga dialoger som fångar mitt intresse.

Dom där klassiska fraserna som vissa karaktärer levererar får det att pirra lite extra i min kropp. Humorn var på plats redan från första stund. Mitt intresse var fångat och nu var det dags för Agents of Mayhem att leverera ett spel värt att lägga sina timmar på.

Grunden är att mitt lag, MAYHEM ska bekämpa LEGION som styrs av en ond man i vanlig ordning. Det som gör Agents of Mayhem till det där lilla extra är att det finns många agenter att låsa upp och spela som. Varje agent har sitt eget vapen, sin special attack och till varje agent kan man även låsa upp nya perks och uppgraderingar. Detta gör att spelet varar lite längre.

Uppdrag

Det blir direkt kaos i Seoul som vi befinner oss i, till varje uppdrag får du välja din loadout bestående av tre agenter. Under striden kan du snabbt byta mellan dina tre valda agenter, vilket gör att striderna blir actionfyllda och intensiva. Precis som det ska vara. Under tiden du spelar går dina agenter upp i level. Vill man få upp alla agenter i högsta level finns det massor av timmar att lägga på spelet.

Karaktärerna i Mayhem är otroligt härliga, deras dialoger är fyndiga och röstskådespelet är kanon. Det fångar både intresse och ger det där lilla extra som Saint’s Row gjorde.

Det är nog just detta som gör spelet till vad det är. Jag har svårt att tro att det hade lyckats fånga mitt intresse så stort om det inte var för karaktärerna och deras underbara dialoger. Det kan uppfattas som repetitivt som de flesta open world spel, då många uppdrag innebär att du ska döda en massa Legions på olika platser i världen.

Agents Of Mayhem, Halmstad Playstation

Du hoppar runt och skapar kaos med dina favorit agenter, och håller man ett extra öga öppet kan man hitta lite kopplingar till föregångaren Saint’s Row.

Öppen värld

Du har även en talande bil, och det går naturligtvis att låsa upp flera bilar att köra runt i. Dialogen bilen för med dig är rolig att lyssna på, roliga fraser som får en att dra lite på smilbanden.

Det är i princip ett måste att använda bilen mellan varje uppdrag då det inte finns särskilt mycket att varken se eller göra i den öppna världen. Att lulla runt är inte direkt något som känns aktuellt. Och det är ett av mina första problem jag får med spelet.

Världen känns inte särskilt levande på grund av avsaknaden av saker att se och göra. Många open world spel bjuder på vackra levande världar och här faller spelet lite platt. Dock är bilkörningen rolig och det går undan i svängarna och med dialogen bilen ger så känns det kul att köra från punkt a till punkt b.

Agents Of Mayhem, Halmstad Playstation

Bilen är bokstavligen din kompis, och levererar härliga dialoger under färden.

Grafiken

Grafiken har jag inte mycket att säga om, det är ett tecknat stuk och jag har inget att klaga över på den fronten. Det är skönt med lite variation från alla andra spel och gör det också lite nytt och fräscht även om det finns andra spel inom samma grafiska genre. Dock så kunde världen varit lite mer levande, det känns lite platt.

Allt som allt så diggar jag verkligen Agents of Mayhem och jag har haft många roliga timmar med spelet och ser framemot fler kul speltimmar. Om man nu ska jämföra med Saint’s Row som trots allt ligger närmst så når det inte riktigt upp till den kvalitén som SR levererade. Kanske för att jag blev så stormförälskad just i den serien, men om man gillar SR kommer man garanterat uppskatta Agents of Mayhem.

Marie Andersson

Tre positiva saker

Underbart röstskådespel.

Härliga karaktärer.

Roligt gameplay.

Tre negativa saker

Världen kunde varit mer levande.

Repetitivt.

Når inte riktigt upp till sin föregångare.

Marie Andersson, Halmstad Playstation

Marie Andersson