Nacon Revolution Pro

Nacon Evolution Pro, Halmstad Playstation

Nacon Revolution Pro

Jag hade länge velat köpa en pro kontroller men priset har alltid varit för högt. Vid ett besök på Media Markt fick jag syn på denna och då priset var helt okej bestämde jag mig för att köpa den. Jag var lite orolig för om den skulle leverera men… oj oj. Som den levererade.

Det ska nämnas att det finns en Nacon Revolution Pro 2 så denna är inte den senaste modellen, därav det lite lägre priset.

Nacon Evolution Pro, Halmstad Playstation

Känsla

För mig som har lite större händer ligger den helt rätt. Jag har alltid tyckt att PS4 standard-kontrollen är lite för liten även om den ergonomiskt är mycket bra. Nacon Revolution Pro ser ut som en Xbox-kontroll och vikten känns bra redan från början. Knapparna ligger bra till, även så de extra knappa som finns på baksidan.

Nacon Evolution Pro, Halmstad Playstation

Vikter

Om man vill att kontrollen ska vara tyngre finns det vikter på 10, 14 och 17 gram man kan placera i ett fack i kontrollens ”handtag”. Jag har lagt i vikterna på 14 och 17 gram vilket totalt ger kontrollen en extra vikt på 62 gram.

Nacon Evolution Pro, Halmstad Playstation

Mapping

Mappningen var lite klurig, kanske för att jag aldrig haft en pro kontroll innan. Jag laddade hem programvaran och satte igång. Man kopplar in kontrollen i ett usb-uttag på datorn och öppnar programvaran. För att mappa en knapp markerar du den på datorn, sen trycker du på den knapp på handkontrollerm du vill ha på knappen.

Nacon Evolution Pro, Halmstad Playstation

Tre positiva saker

 Bra placering på knapparna på baksidan
 Vikterna man kan lägga i
Enkel programvara för mappning

Tre negativa saker

 Måste köras med sladd
 Lite stor för folk med små händer

Alexander Tisell

Gästskribent, Halmstad Playstation