Star Wars Battlefront 2

Glöm Lootboxes och micro transaktioner Star Wars Battelfront 2 är här!

Efter alla kontroverser sitter jag här och försöker sammanfatta vad jag tycket om Star Wars Battlefront 2. Så vad är skillnaden från förra året upplaga av Star Wars Battlefront? Den största skillnaden är att en singleplayer kampanj nu finns tillgänglig. Då öppnas ju frågan upp, är det bara påklistrat? Eller har EA och Dice gjort vad fans vill ha? Svaret är ja, kampanjen som är precis vad jag ville ha, den bidrar med nytt innehåll.

Star Wars Battlefront 2, Halmstad Playstation

Iden Versio tillsammans med sin far Admiral Garrick Versio.

Kampanjen

Kampanjen kretsar runt befälhavare Iden Versio från elitgruppen Inferno squad dotter till Admiral Garrick Versio. Kampanjen gör någonting som är ovanligt i mainstream Star Wars sagor, den ses från den mörka sidan dvs imperiet. Kampanjen är action fylld med underbara ljud och grafiska miljöer som får håret på mina armar att lyfta. Kampanjen är gjord av Motive Studios och det här är deras första spel, studion ledd av Jade Raymond (tidigare Assassins Creed) och det märks lite att erfarenheten att berätta en story inte riktigt finns där, det hoppar väldigt fort mellan uppdragen och i tid utan man får inte känslan att tid har passerat.

Där kampanjen lyser är i vissa uppdrag där man själv kan välja att smyga eller springa in med sin blaster i högsta hugg, sen kommer nästa spel studio in, Criterion Games (tidigare Burnout serien) har gjort alla rymdstrider och wow vilken underbar spelkänsla dom har lyckats med, din X-wing känns som en förlängning av din arm och gör precis som du vill. Vissa av scenerna i Star Wars Battlefront 2 fick mig att nästan tappa andan. Kampanjen innehåller en hel del överraskningar och underbara scenarion men det låter jag er uppleva för er själva. Kampanjen tog mig ca 5 timmar vilket är i det kortaste laget.

Star Wars Battlefront 2, Halmstad Playstation

Ideen utför ett uppdrag på imperiets hemliga bas.

Arcade

Nästa steg får väl bli Arcade mode som kan spelas själv, co-op eller VS. Man kan spela färdiga scenarios alt göra egna för träna olika typer av fighter tex lightsaber eller flyga. Det finns 48 färdiga scenarion där hälften är scenarion från den ljusa sidan och de andra är från den mörka sidan. Ett härligt litet spelläge som liknar Horde mode i andra spel det här bör upplevas i co-op.

Multiplayer

Det har diskuterats en hel del om pay to win och lootboxes, men jag komne riste lägga någon vikt vid det här av 2 anledningar.
1. EA har stoppat all försäljning tills vidare.
2. Man måste fortfarande vara bra för att kunna använda sin hjälte i tex Galactic Assault där det krävs mer än 6000 match point för att kunna använda sin hjälte.

Men vad är skillnaden från förra årets upplaga? Nya kartor så klart, sen kan man väl säga mer av allt. man har gjort en hel del förbättringar när det gäller vapen balanseringen. Men här kommer ett stort problem, hur DICE har valt hur folk spanar in i matcherna.
Man slängs in i en grupp med andra spelare som har dött och tillsammans blir man en ny squad som om man spelar tillsammans ger bonus för just det men av mina timmar hittills har ingen hållit ihop utan man springer som man vill och kanske spelar dom redan i en egen grupp via party chat eller liknande, det här är något som behövs uppdateras så man själv kan bilda sin squad.

Star Wars Battlefront 2, Halmstad Playstation

Alla spellägen som finns i multiplayern.

Galactic Assault

Galactic Assault är ett 20 vs 20 läge med olika uppgifter som ändras om dom utförs eller inte. Det här är det bästa spelläget just nu, episka strider på olika planeter.

Starfighter Assault

Starfighter Assault ett läge där alla har ett eget rymdskepp 12 vs 12. Fanatisk upplevelse med uppdrag som att förstöra eller försvara olika objektiv samtidigt som du strider mot 12 andra spelare.

Heroes VS Villains

Heroes VS Villains här är ett 4 vs 4 läge där samtliga spelare är en hjälte och gör upp i tajtare kartor mot varandra, här krävs mer lagspel.

Strike

Strike två lag med 8 spelare i varje lag tävlar om vem som utför sina uppgifter snabbast.

Blast

Blast är mer av ett klassiskt pvp läge, mindre kartor och snabb fart gör detta till ett av de roligaste lägen som finns.

För att sammanfatta allt det här är jag kluven, är du intresserad av spelet för bara singelplayern så kan det bli svårt att motivera prislappen för fulla spelet, ska du däremot spela multiplayer och singelplayer är det här ett riktigt bra spel.

Star Wars Battlefront 2, Halmstad Playstation

Allas dröm att flyga en X-wing över sanddynerna på Jakku.

Tidux Christian Millback

Tre positiva saker

  Grafiken är toppklass med underbar HDR.
  Ljudet är bland det bästa som finns på TV spel.
  Enormt mycket innehåll.

Två negativa saker

  Squad systemet i multiplayern är trasigt
  Rörig och dålig tajming i singlplayern

Tidux, Halmstad Playstation

Tidux Christian Millback