Beat Cop

Vardagen för en polis, Välkommen till 80-talet

Det här är retro indie när genren är som bäst. Det är så hårt pixlat att Mario känns modern samtidigt som man ser vad det är som syns på skärmen. Musiken, atmosfären… allt är ett kärleksbrev till 80-talets spel och polisserier.

Handling

Du är Kelly; Jack Kelly. Du anropas om ett inbrott i ett hus. Du slänger dig in i bilen och kör i ilfart till adressen. När du anländer tar du dig in genom ytterdörren bara för att bli beskjuten. Du besvarar elden och dödar gärningsmannen. Du hör konstiga ljud från övervåningen och undersöker. Där finns ingen men ett öppet fönster skvallrar om att någon flytt platsen.
Det visar sig att det är senatorns hus och att hans diamanter stals. Då det inte finns några bevis för att någon annan var där får du skulden för stölden och degraderas till… you guessed it… beat cop. Det är nu din uppgift att göra gatorna på ditt distrikt säkra.

Kontroll

Kontrollen i Beat Cop är bra men jag hade uppskattat bättre tydlighet i vilka knappar som gör vad i spelet. Symbolerna är lite små och om man lämnar spelet för en stund har man glömt lite vilka knappar som gör vad.

Slutsats

Jag tycker att Beat Cop är väldigt simpelt. Man går dit där du behövs och har du inget annat att göra för stunden så skriver du ut böter för att möta dagens kvot. Trots detta blir det aldrig tråkigt. Dialogerna är underbara och det dyker hela tiden upp brott som ska lösas samtidigt som man med hjälp av andra försöker rentvå sig själv.

Det finns ingen solklar jämförelse att göra med något annat spel. Jag har aldrig sett något liknande. Det är ett sid-scrollande spel fast det är storydrivet. Spelet är unikt på alla sätt och vis.

Kort fakta

 Utvecklare: Pixel Crow
Utgivare: 11 bit studios
Genre: Simulation
Antal spelare: 1

Tre positiva saker

 80-tals vibbarna
Underbar dialog
 Bra kontroll

Två negativa saker

 Lite simpelt
 Mycket spring fram och tillbaka längs gatan

Alexander Tisell

Recensent, Halmstad Playstation