Little Nightmares the Secrets of Maw

Little Nightmares the Secrets of Maw, Halmstad Playstation

Little Nightmares the Secrets of Maw

Little Nightmares får mig att minnas alla mardrömmar jag någonsin haft. Allt från obehagliga karaktärer till mörker och ljud. Vad gömmer sig i skuggorna, vem är jag och vart är jag på väg? Ungefär som det känns när jag drömmer en mardröm, jag vet ingenting av vad som komma skall. Det jag möter i drömmen finns inte, det vet jag, ändå skrämmer det mig tills svetten dryper.

Jag beger mig ner på djupet. Den gula regnrocken är borta och jag får axla en ny karaktär. Stämningen förblir lika mörk och underbar trots att det kryper lite under skinnet när dessa obeskrivliga ljud och faror möter mig. Men jag är uppslukad, detta är ett äventyr jag njuter av att få spela.

Little Nightmares the Secrets of Maw, Halmstad Playstation

Inledning

När jag ger mig in i Little Nightmares the Secrets of Maw har jag ingen större aning om varken vad som väntar mig eller vad spelet egentligen handlar om. Jag kastar mig in i det och är först skeptisk till vad det är jag spelar. Tankar som; är detta något för mig och vad går det egentligen ut på rör runt i mitt huvud under dem första minuterna jag spenderar tillsammans med spelet.

Snabbt inser jag att det är ett ganska simpelt men ack så kreativt upplägg. Jag styr min lilla karaktär genom mörkret där faror och alla möjliga tänkbara miljöer möter mig. Utan ett egentligt mål eller mening går jag djupare och djupare in i mörkret.

Little Nightmares the Secrets of Maw, Halmstad Playstation

Kluriga pussel och utmanande partier

Little nightmares the secret of maw är en perfekt uppföljning för alla som inte kan få nog av little nightmares. Kluriga pussel och utmanande partier får mig att tvingas göra om och göra om ett antal gånger. Men det är samtidigt det som får mig att vilja fortsätta, för det är inte för enkelt, det ska det inte vara. Att få uppleva dessa små mardrömmar är så där konstigt mysigt, för det borde inte vara mysigt att möta dessa figurer och faror, men Little Nightmares levererar detta på ett sånt underbart sätt.

Det ända som irriterar mig gång på gång är under moment där jag ska flytta och dra i saker, jag får inte riktigt till kontrollerna i detta moment och det känns som jag mest puttar runt mitt objekt i millimeter korta sträckor och det tar en stund av irritation att få objektet på plats. Detta kan bero på att jag inte är särskilt van vid pussel spel, men jag önskar det var något enklare att greppa och flytta saker.

Little Nightmares the Secrets of Maw

Miljöerna

Konceptet att jag inte får någon hjälp alls bygger på hela miljön av en mardröm. Jag får inte veta kontrollerna, inte vart jag ska eller om jag överhuvudtaget kan skydda mig mot farorna. Jag får utforska allt på egen hand, något som gör det oerhört spännande.

Jag vill inte lämna ut miljöerna denna expansion utspelar sig i då jag själv upplevde dessa saker som det mest spännande, vart är jag, vad kommer jag möta härnäst? Men denna expansion är absolut ett måste om man gillar little nightmares, även om man aldrig spelat spelet tycker jag det bör upplevas med dessa nya banor och den nya karaktären jag får spela som. Ett mysigt spel som är perfekt att spela med ett par hörlurar i ett rum med dämpad belysning och bara låta sig uppslukas av detta annorlunda äventyr och kluriga pussel.

Kort fakta

 Utvecklare: Tarsier Studios
 Utgivare: Bandai Namco Entertainment
 Genre: Plattform / Pussel
 Antal spelare: 1

Tre positiva saker

 Mysiga miljöer och underbart ljud
 Ingen hjälp, allt är upp till dig själv att utforska
Kreativt upplägg

Två negativa saker

 Emellanåt lite klurig kontroll
 Svårt att flytta vissa objekt

 

Marie Andersson, Halmstad Playstation, skribent

Marie Andersson

Recensent, Halmstad Playstation