Richard Sörensen

Ansvar

Halmstad Playstation grundare, allt i allo funktion.

Bor

Halmstad

PSNID

Riiicco80

Gillar för typ av spel?

Äventyrsspel och FPS

Favorit spel of all time?

Denna blir ju sjukt svår men spelet som berörde mig mest är nog: The Last of Us

Första ägda konsol?

C-64 och senare Amiga 500

Roligaste/ Argaste spel minnet?

Roligaste är alla dessa spel med min bardoms kompis Martin alla tidiga morgnar och sena kväll med dessa C64/C128. Last ninjor och allt vad man kan tänka sig. En idag så spelar vi spel tillsammans kanske inte lika ofta i samma rum men i partychatt till våra ps4:or.

Argaste:

Jag ägde aldrig någon konsol när jag var lite. Men här kommer en hemlis. Min mamma drev en lite affärsverksamhet, ett litet handelsbolag som fiffigt hette STRAX.
Namnet uppkom för att affären låg inte i huset utan den var i byggnaden jämte. Tänker ett en gammal ladugård. Så när kunden tryckte på snabbtelefonen (porttelefon) så kunde mamma säga lite så där klämkäckt. - Kommer strax.

För att marknads föra sig så sattes det upp en stor skylt utanför ladugården så alla som körde förbi Simlångsdalen såg denna skylt. Även bilen skulle ju stripas om till affärsnamnet.
Mamma och pappa ville ju att det skulle stå handelsbolag på skylten, men det skulle ju såklart kortas ner till hb. Nu sätter vi ihop hb med strax. HB STRAX. Det var ju väldigt lustigt men det handlade inte om några hembrända drycker iallafall.

Mamma hade en konsol där ute som hon skulle sälja. Men varje gång hon skulle åka iväg, då var jag snabb som en vessla och “lånade” denna konsol. Jag tror jag han spela Solomons key första bana typ 1000 gånger. För det gällde ju att vara snabb och lämna tillbaka konsolen, oskadad i hyllan i kartongen.

Har alltid hatat det spelet och ja jag vet hata är ett starkt ord. 🙂