The Crew 2

The Crew 2, Halmstad Playstation

The Crew 2

Du kör snabbt, extremt snabbt, mitt ute i skogen. Du svävar fram mellan träd och stenar för att sedan flyga ut över ett hopp och bilen transformeras till ett flygplan. Du fortsätter med att flyga, flyger då extremt nära marken för att röra vid den då och då. Du stannar halvvägs i en sido-loop och åker ut över havet för att få ditt fordon transformerat till en speedboat och sedan spurta med nitro in i mål för att vinna tävlingen.

The Crew 2, Halmstad Playstation

 Grafik

Spelet ser bra ut, fast man undrar varför det görs spel som kör med 30 fps i 1080p år 2018. När ett spel med 30 fps får frame drops känns det extra mycket och det händer ibland i The Crew 2. Texturer och pop-ups kan komma när man minst anar det vilket kan bli förödande under moment i vissa race.  

Vädereffekter som snö och regn har de verkligen lyckats med, man ser tydligt hur till exempel snö byggs upp runt hjulet och en känsla av att man får tänka sig för när man ska svänga infinner sig snabbt. Du kan köra dygnets alla timmar och det finns ett avancerat fotoläge där det går att ändra på i stort sett allt. Du kan ändra tid på dagen och kan till och med spola fram och tillbaka i tiden för att få en bra bild. Negativt med fotoläget är att de tar en stund innan man kan börja ändra och se bild, då den laddar in allt.

Spelets karta är stor, man märker det bäst när man zoomar ut från bilen och man får se hela USA. Det viskas på internet att någon har kört tvärs igenom kartan på 30 minuter, vilket påvisar att kartan då är mindre än USA.

Du har många fina miljöer att utforska, allt från stora snöiga berg och skogar till träskmarker i Louisiana. De har lyckats förmedla känslan av effekter som rök, vatten och snö bättre än någonsin i The Crew 2. När man driftar så flyger det verkligen runt rök som slungas ut från däcken, snö landar fint på bilen och vågorna reflekterar och lyser upp fint och det om något är vackert och det känns bra för oss motorentusiaster. 

The Crew 2, Halmstad Playstation

Kontrollen

Det finns många fordon och mycket som man kan göra med dem. Det innebär att kontrollen är fullproppad med kombinationer och funktioner. I olika race fungerar kontrollen olika. Drag race-kontrollen skiljer sig markant från kontrollen i både drift och banrace. 

Där finns gott om inställningar att göra för att kontrollen ska bli så bra som möjligt, men trots detta så finner jag kontrollen slö och huggig. Du måste alltid svänga i god tid innan svängen för att bilen ens ska hinna registrera att du svänger. Detta rycker en ur upplevelsen om att det är DU som kör bilen. 

När det kommer till huggig menar jag att du kan försöka ta en sväng fint. Men lite då och då kommer fordonet få för sig att svänga för hårt eller för lite och det går inte riktigt att parera som det brukar göra i ett racingspel. Det hjälper inte att AI:n kan ta samma sväng i dubbla hastigheten. Med något slö kontroll påverkar det oftast moment där det är tight och det ska köras mellan saker.

Cross är en av de lägena som påverkats mest av detta, men även streetracingen har fått ta stryk. Seg kontroll gör att om du ser att bilen svänger för mycket och om du försöker kontra så kommer det leda till att du åker för mycket åt andra hållet när man väl parerar. Något som kommer kosta många segrar och mycket tid när man måste spela om race.

The Crew 2, Halmstad Playstation

Spelbarheten

Spelet har verkligen växt ifrån sin föregångare när det kommer till alla aspekter. 

Att ta klivet från endast väg, upp i skyar, igenom vattendrag och ut i vildmarken var ett genidrag. Du kan köpa ett spel och få tillgång till något som känns som 15 olika, fast i samma stuk.

Det finns en del buggar. Gällande banorna så önskade man att de var mer genomtänkta ibland. Spelet är väldigt spännande och man vet aldrig riktigt vad det blir för en bana. Men tyvärr så vet AI:n banan utantill och kommer du i vägen för dina motståndare så kan du glömma första plats. 

Det känns som att motståndarnas bilar väger mer än din och om de skulle krocka så är de uppe i fart igen på nolltid.

Datorns catch-up mekanik är väldigt överdriven. Jag tycker det kan vara kul att leda stort om jag gjort mig förtjänt av de. Catch-up är fenomenet där datorn eller du får tillfällig speedboost för att du inte ligger först eller blir lite nersölad för att de finns folk bakom dig, när du väl ligger etta. Alla ska ha en chans tanken fungerar inte och borde slopas i alla spel och så även i detta.

Spelet har sin charm, med många bilar och många olika stilar. Känslan av att låsa upp, fixa eller köpa en ny bil samt att låsa upp en ny tävlingsstil är riktigt kul. Man vill oftast bara ta ett race till eller köra om samma race och se om man klarar bättre.

Loot-systemet från ettan är kvar, tyvärr så är inte looten visuell, utan påverkar endast fordonets prestanda. Men det är ett kul system för att man måste tävla för att få bättre grejer och lusten att köra om banorna bara ökar.

The Crew 2, Halmstad Playstation

Slutsats

Trots alla negativa saker och aspekter, så gillar jag The Crew 2. Jag gillar bilarna, vädret, grafiken och vyerna. Jag gillar spänningen i att allt kan gå riktigt dåligt av minsta lilla misstag. Jag gillar att fixa saker tills jag blir nöjd och jag gillar att tävla och låsa upp saker.

Letar du efter något lätt att köra lite när du har tid över. Då kan Crew 2 vara något för dig. Att komma in i spelet tar en stund och där är mycket videosekvenser och extra laddningstider. Men spelet hjälper dig igenom det mesta. 

Jag tycker helt klart att ni borde testa The Crew 2!
Jag vill köra allt, precis som i verkliga livet! 

Kort fakta

Utvecklare: Ivory Tower
Utgivare: Ubisoft
Genre: Racing
Antal spelare: Single, multiplayer

Tre positiva saker

Stor värld
Stor variation
Spänningen

Tre negativa saker

Kontrollern
Buggarna
AI:n

Kristian "MekkU" Back, Halmstad Playstation

Kristian ”MekkU” Back

Recensent, Halmstad Playstation