Ubisoft: Community Event

Ubisoft: Community Event 12 oktober 2017

Jag har vuxit upp med spel, från allra första början av The sims till Grand Theft Auto i 2D på Playstation. Det är många år som spel har varit en stor del av den person jag är, kanske har det även format mig lite. För alla som smutskastar TV spel, att det har negativ inverkan på människor bör ta sig en liten funderare. För visst kan TV spel även ha många positiva effekter på dem som spelar. TV spel är inte längre bara en grej där man sitter hemma och spelar, det har blivit en hel värld, en stor värld.

Skaparna har miljontals fans världen över och spel i världsklass skapas och hyllas av alla dessa miljoner människor. Stora mässor hålls där spelare får träffa skaparna, lite som när musikälskare går på en konsert. Så är det en spelares stora dröm, att få vara en del av något så stort. Att få lov att testa det där spelet långt före alla andra, eller få en glimt av något som komma skall. Det är en dröm för en spelare, en dröm för mig.

Ubisoft Community Event H 2017, Halmstad Playstation

Vem hade inte velat ha denna i sitt vardagsrum? Att sitta och arbeta bredvid den hade också känts helt okej.

Total lycka

Och så helt plötsligt kom den där dagen, den dagen då en kanske till synes liten dröm men stor för mig fick gå i uppfyllelse. En tävling om ett kommande event, som vanligt fanns ju tanken att det är inte lönt att tävla för det finns inte en chans att just jag ska vinna. Men den där andra tanken som sa, testa, det skadar inte. Sagt och gjort så skickade jag in mitt lilla bidrag, höll tummar och tår att kanske, bara kanske skulle jag kamma hem vinsten. Några dagar senare, en solig förmiddag hade jag fått e-post, du har vunnit, total lycka.

Ubisoft Community Event H 2017, Halmstad Playstation

Otroligt häftig känsla att få gå in genom den här dörren och få vara en del av något väldigt stort.

Hos Ubisoft

Dörren in till Ubisoft, det pirrar lite i magen, tur att jag har min plus one med mig. Vi välkomnas på ett väldigt varmt och trevligt sätt, kontoret är prytt av figurer från deras spel, framförallt den underbara Assassins Creed serien. Priser från både deras spel och som skapare står uppradat och bara det är en skoj grej att få se. Och i varje vrå andas det verkligen spel, och det är en underbar känsla.

Personalen som höll i detta event ska ha en stor eloge. Super bra och trevliga människor som verkligen engagerade sig i oss som var där och tog sig tid att prata, berätta och diskutera om spel. Att man också märkte att personalen hade roligt gjorde det hela till väldigt mysiga timmar vi spenderade tillsammans.

Ubisoft Community Event H 2017, Halmstad Playstation

Stora som små figurer mötte oss, alla från Ubisofts underbara spel.

Speltest

Och när vi befann oss där så hade vi tre storspel till våra förfogande. Innan alla andra får sätta tänderna i det, just det drömmen är. Assassins Creed Origins lockade verkligen oss allihop som fick chansen att vara där. Som ett stort fan av nästan alla spel i serien så är förhandsbokningen på Origins lagd sedan länge. Nu fanns chansen att få spela, innan det ens ligger hemma i mitt vardagsrum.

Far Cry 5, som är en av mina mest efterlängtade titlar fanns också att få spela. Även South Park The Fractured But Whole. Och vilken underbar känsla att få sitta där och testa dessa fantastiska spel med andra entusiaster. Att få prata med personalen om just dessa spel och känna deras glöd i vad dem jobbar med.

Ubisoft Community Event H 2017, Halmstad Playstation

Assassins Creed Origins, för när man inte trodde man kunde längta mer så var det precis vad som hände efter att ha fått sitta en stund med spelet.

Tack

Det bjöds även på snacks, mat och dryck i mängder. Ubisoft värnar verkligen om sina spelare, det var så jag upplevde det från första stund. Det går inte med ord att beskriva hur mäktigt det var att få vara en av dem få som fick chansen att delta på detta. Jag kan bara hoppas att denna chans kommer fler gånger, för även om drömmen gått i uppfyllelse tåls den upplevas igen. Många gånger om.

Tack till Ubisoft för detta mysiga event i sann spelaranda.

Marie Andersson

Marie Andersson, Halmstad Playstation

Marie Andersson