My Hero One´s Justice

Axla rollen som superhjälte och gör dig beredd på att stoppa skurkar i bandai namcos senaste fighting-spel My hero one´s justice.

Bakrund

Serien my hero academia är en populär manga från japan som även har fans här i väst. Förutom mangan så har den också sin egna anime serie. Serien handlar om Izuku Midorya som mest av allt här i världen drömmer om att bli en hjälte. Izuku som inte är speciell i en värld fullt av folk med krafter eller quirk´s som dom kallas i serien, har ingen möjlighet att kämpa för sin dröm. Han stöter ihop med sin hjälte All might som då delar sin quirk med izuku och livet tar en ny början. Trots sitt ganska enkla upplägg får detta mig att bli intresserad och nyfiken på serien.

My Hero Ones Justice, Halmstad Playstation

Fight!

Principen är som i många andra fightingspel, man möter en motståndare och ska knocka denna innan han knockar dig. Man har även sidekicks som man kan kalla in att göra en attack med. Det finns ganska många karaktärer att välja på och alla är olika. Dock så har special attackerna alltid samma knapptryckningar vilket gör det ganska lätt att lära sig spela med dom olika karaktärerna.

Spellägen

Det finns lite olika spellägen att välja på bland annat local där man utmanar en kompis i soffan eller en cpu. Kampanjen som följer serien. Mission som är ett läge där man levlar karaktärer man själva väljer, tjänar pengar och vinner nya items att ändra utseendet på karaktärerna med för att göra dom lite mer personliga. Onlineläget som är en 1vs 1 att mäta sina färdigheter mot folk från hela världen, antingen i rankad då man vinner poäng och klättrar upp på listan över dom bästa i världen eller unranked vilket är lite mer casual. Jag hade hoppats på lite fler valmöjligheter i onlineläget än bara två olika vs typer.

Mission scoreattack vilket jag tycker är det roligaste läget då matcherna får en twist, till exempel att livet dräneras sakta eller karaktärerna blir svagare under matchens gång för att nämna några

My Hero Ones Justice, Halmstad Playstation

Spel för fanbasen 

Spelets kampanj eller storyläge är ganska kort och har upplägget som en serietidning. Det är lite som att ta en serietidning och öppna i mitten och tro att man ska förstå vad den handlar om. Man kastas rakt in och fattar ingenting. Spelet tar nämligen fart någonstans i säsong två på serien och för den som inte är bekant med serien har man inte den blekaste av vad eller varför saker händer vilket gör det för mig ganska klart att detta är ett spel för fansen. Storyn har tydliga komiska inslag vilket roar mig med alla coola töntar och sina teman. Den för tankarna lite till kickass fast med riktiga superkrafter. Dock väger detta inte riktigt upp att spelet inte förklarar vad som hänt tidigare och detta är ett stort minus som hänger över mig under hela tiden jag spelar även om jag hittar spelglädje i själva fighterna. 

My Hero Ones Justice, Halmstad Playstation

Grafik

Grafiken är tecknad manga/anime stil och det är ganska snyggt och passar bra då det känns cartoon/serietidningsaktigt i hela spelet. Det är en viss inlärningskurva på kameran då Matcherna är 3 dimensionella och det går väldigt snabbt. I början är det svårt att hänga med då man flyger kors och tvärs över banan och helt plötsligt så blir väggen golvet. I början känner jag att det här är katastrofalt men man lär sig snabbt hur det fungerar och fighterna blir roligare när man vant sig men som helhet är det inte riktigt bra och det fungerar inte för mig med den luriga kameraskiftningen som så ofta sätter mig i klistret.

My Hero Ones Justice, Halmstad Playstation

Sammanfattning

Om man är ett fan av serien så tror jag man kommer gilla det. Men för den som inte är det så skulle jag inte rekommendera det mer än för den som letar efter något nytt och udda fightingspel att spela i soffan med vänner.

Kort fakta

 Utvecklare: Byking
 Utgivare: Bandai Namco Entertainment
 Genre: Fighting
 Antal spelare: Single/Multiplayer

Tre positiva saker

Komiken
 Spelvärdet i fighterna
 Mission scoreattack läget 

Tre negativa saker

 Kampanjen 
 Kameran
 Onlineläget´s innehåll

Percy Rolf, Halmstad Playstation

Percy Rolf

Recensent, Halmstad Playstation